Vučić: Dobra konkurencija za kupovinu RTB Bor

Biznis 26. avg. 201812:58 > 12:59
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Rudarsko-topioničarski basen Bor od ključnog značaja za istok Srbije i da je konkurencija za kupovinu tog basena dobra. On je rekao da se još ne zna sadržaj ponude za kupovinu RTB Bor, ali da su dve od tri ponude validne.

„To su snažni takmaci, Kinezi i Rusi. Što njihova konkurencija bude snažnija, to će posao za nas da bude bolji“, rekao je Vučić u Alpbahu.

Tenderom je predviđeno da strateški partner RTB-a za udeo u vlasništu te kompanije mora da investira najmanje 350 miliona dolara, uveća proizvodnju tri-četiri puta za četiri-pet godina i da zadrži svih 5.000 zaposlenih.

Rok za dostavljanje ponuda na tenderu za RTB istekao je 20. avgusta, a Ministarstvo privrede je saopštilo da su se prijavile tri kompanije – iz Kine, Rusije i Kanade, ali nije navelo koje su to kompanije.

Prema pisanju medija, ponude su podneli kineski Zijin, kanadski Dajmond filds i ruski U gold. Najavljeno je da će ponude biti otvorene naredne nedelje. Kanadska kompanija se potom povukla.