U pripremi planska dokumentacija za autoput Niš-Merdare

Biznis 23. avg 201815:44 > 15:46
Podeli:
Izvor: N1

Direktor JP Zavod za urbanizam Niš Miroljub Stanković rekao je da je ta ustanova započela izradu Prostornog plana Niš-Merdare koji obuhvata trasu auto puta koji će se graditi od Niša do administrativne granice.

„Sadašnja planska dokumentacija omogućava početak radova na trasi Niš-Pločnik, a ovo što ćemo sada raditi je od Pločnika prema Kuršumliji, Prolom Banji, Đavoljoj varoši i Merdaru“, rekao je Stanković novinarima u Gradskoj kući.

On je izjavio da je na potezu od Pločnika do Kuršumlije donet globalni prostorni plan, ali taj plan nema stepen detaljnosti potreban da na osnovu njega počne izrada projektne dokumentacije.

„Ugovorom kojim smo potpisali sa Ministarstvom građevinarstva i saobraćaja predviđena je izrada prostornog plana koji će omogućiti da se i ta deonica projektuje“, objasnio je Stanković.

Prema njegovim rečima, niški Zavod za urbanizam dobio je ove godine putem tendera i izradu Prostornog plana Vlasine, što je najveći prostorni plan na jugoistoku Srbije i posao pratećeg obrađivača za izradu Prostornog plana Zlatibora.

Veće grada Niša usvojilo je informaciju o radu Zavoda za urbanizam, kao i drugih javnih gradskih preduzeća u prvoj polovini godine.