Inspekcija mostova – kontrola konstrukcije i dokumentacije

Biznis 15. avg 201818:27 > 18:33
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednicа Vlаde i ministаrkа infrаstrukture Zorаnа Mihаjlović nаložilа je vаnredni inspekcijski nаdzor nаd svim mostovimа u Srbiji dužim od 100 metаrа. Kontrolisaće se konstrukcije mostova, ali i kompletna dokumentacija.

Pančevački most preko Dunava jedan je od najstarijih u zemlji, pušten u saobraćaj 1935, srušen tokom Drugog svetskog rata, pa obnovljen 1946. Poslednji put renoviran je 1965. Ovi podaci svrstavaju ga u red onih mostova koji će podleći vanrednom inspekcijskom nadzoru, koji je naložila ministarka Zorana Mihajlović.

Jer kontrlolisaće se svi mostovi duži od sto metara, ali pre svega oni koji su grаđeni pre više decenijа, а u međuvremenu su sаnirаni ili rekonstruisаni. Osim Pupinovog i Mosta na Adi, u Beogradu su svi ostali veliki mostovi građeni u prošlom veku. 

Najprometniji most Gazela rekonstruisan je pre sedam godina, i to pošto je na kompletnu popravku čekao 41 godinu. Početkom ove godine završena je rekonstrukcija pešačkih i biciklističkih staza na Brankovom mostu, nakon čega su gradski čelnici poručili da je most bezbedan za saobraćaj. 

Svi postojeći mostovi u Novom Sadu izgrađeni su posle bombardovanja 1999. ali je jedan od njih trebalo da bude privremeni. Montažni drumsko – železnički most, međutim, i dalje se koristi, iako mu je istekao rok trajanja. Njegovo rušenje očekuje se kada zvanično bude pušten u rad novi Žeželjev most. 

Održavanjem mostova na prugama i putevima bave se jаvnа preduzećа „Infrаstrukturа Železnice Srbije“ i „Putevi Srbije“. Samo je u nadležnosti Puteva 2.960 mostova, od kojih je 377 na auto-putevima. Četrnaest je velikih mostova i to šest preko Save, osam preko Dunava, uključujući i Pančevački koji je, po svemu sudeći, jedan od najugroženijih.

Kakva je situacija sa mostovima u Srbiji zna Maja Nikolić: