Beograd raspisuje tender za dekorativno osvetljenje

Biznis 30. jul. 201810:31 > 10:39
Podeli:
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Grad Beograd raspisuje javni tender za obnovu postojećeg i nabavku novog dekorativnog svečanog osvetljenja poput Moskve, Stokholma, Budimpešte i drugih velikih evropskih gradova, a procenjena vrednost tendera je 300 miliona dinara sa PDV.

„Sve što je Grad Beograd proteklih godina uložio u svečanu dekorativnu rasvetu, uz vatromete i koncerte, višestruko se isplatilo kroz prihode grada od turizma jer je Beograd postao jedna od napoželjnijih evropskih turističkih destinacija posebno u periodu Božića i Nove godine“, rekao je Vesić. 

Ubedljiva većina građana Beograda podržava uređivanje grada što se vidi i po posetama manifestacijama tako da nas „bespredmetne kritike ljudi koji su protiv toga da se naš grad uređuje ne interesuju“, dodao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je protekle četiri godine dekorativnom rasvetom osvetlio 54 zgrade koje su spomenici kulture i spomenike, a planirano je da ove godine dekorativnom rasvetom bude obuhvaćeno još 20 novih lokacija u centru grada među kojima su plato ispred Hrama Svetog Save, Slavija, Tašmajdan, Skadarlija, Pionirski i Akademski park, Kalemegdan, palata Albanija, Cvetni trg.

Vesić je naglasio da će dekorativnom rasvetom prvi put biti ukrašeni centri sedam prigradskih opština. 

Ovim tenderom želimo da obezbedimo rasvetu kojom ćemo posebno da ukrasimo gradske parkove i lokacije koje posećuju turisti, a tražimo da dve lokacije budu ukrašene dečijim motivima i namenjeni najmlađim sugrađanima, rekao je Vesić.