Radojičić: Metro i BG voz rešiće probleme u saobraćaju

Biznis 18. jul. 201811:58 > 11:59
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će dve linije metroa i četiri linije BG voza rešiti transportne probleme u gradu i precizirao da je plan da izgradnja počne 2020. godine, a prva linija metroa će saobraćati od Makiškog polja do Mirijeva.

Gostujući na TV Prva, Radojičić je naveo da će prva linija ići od Makiškog polja, preko Žarkova, Belih voda, Požeške, pijace na Banovom brdu, Ade Ciganlije, Mosta na Adi, Sajma, Mostarske petlje, Beograda na vodi, Ekonomskog fakulteta, Trga republike, Francuske ulice, Pančevačkog mosta i Železničke stanice na Karaburmi.

To je prvi deo linije od 17 kilometara, a drugi deo iznosi pet i po kilometara, objasnio je Radojičić i dodao da prva linija metroa prolazi pored Beograda na vodi i da je cilj da taj deo grada bude još jedan centar koji će biti interesantan našim građanima i turistima.

Moj princip je da za svaku liniju postoje argumenti za i protiv, naveo je gradonačelnik i dodao da je važno da se sa tim procesom počne.

Da su oni koji ovo kritikuju prethodno uradili svoju liniju, sada bismo imali 50 odsto manje problema, naglasio je Radojičić.

Kada je reč o projektu izgradnje 54 fontane u Beogradu, gradonačelnik je rekao da su to značajna mesta okupljanja ljudi koja ulepšavaju određene delove grada.

Govoreći o projektu Tiršova 2, Radojičić je rekao da on vrlo značajan i da će se ta bolnica graditi u Deligradskoj ulici.

Tiršova 2 bi trebalo da ima 30.000 kvadratnih metara, a postojeća bolnica u Tiršovoj ima 10.000 kvadrata i napravljena je 1936. godine za 100 pacijenata, rekao je gradonačelnik, prenosi Beoinfo.