Nižu se prevare agencija, putnici ostali bez mora i novca

Biznis 07. jul. 201818:14 > 19:37
Podeli:
N1

U jeku godišnjih odmora, povećava se broj putnika koje su prevarile turističke agencije. Posle Flaj flaj travela i SAB travela, i putnici čačanske agencije Džez travel, ostali su bez letovanja.

Oštećeni putnici za N1 kažu da očekuju da im novac bude vraćen, dok iz Ministartsva za turizam poručuju da hoće, ali samo delimično, u zavisnosti od visine polise osiguranja. Zato država najavljuje oštriju kontrolu turističkih agencija.

Krenuli su u Grčku na more. No, dalje od Kragujevca nisu otišli. Za oko sto putnika agencije Džez travel iz Čačka, letovanje se završilo svega sat vremena pošto su se iz tog grada uputili na put, kada ih je vozač obavestio da autobus moraju da napuste i da se sami vrate kući.

Direktor Džez travela Goran Pavlović kaže da je niz okolnosti doveo do problema sa finansijama koji, kako tvrdi, nisu tako veliki kako izgledaju.

“Bio je dogovor da Grci prime goste, a da ja tokom nedelje od novih priliva platim ono što im dugujem. Međutim, kada su autobusi krenuli, nakon pola sata javili su se grčki partneri i rekli da gazde neće da prime goste, zbog čega sam morao da zaustavim autobuse”, kaže on.

I to je za nepunih mesec dana bila treća prevara. Najpre su svi putnici, preko agencije Flaj flaj, izvukli deblji kraj za kupljenje avio karte i uplaćene aranžmane.

Potom su putnici SAB travela ostali bez letovanja, jer je ta agencija otkazala sve polaske, zbog kako su saopštili, finansijksih poteškoća.

Prevarena putnica SAB travela Andrijana Mijatović za N1 objašnjava da je preko zvanične internet stranice agencije završila sve pripreme – potvrdu, ugovor o putovanju, predračun – i da je sve to uredno proteklo.

“Poslali su nam predračun, novac je uplaćen u celosti, jer je takav aranžman i bio, međutim, odjednom smo saznali putem medija, putem društvenih mreža da se sve otakzuje. Za sumu koju smo mi, konkretno moja porodica oštećena, je 390 evra. Samo bismo voleli da nam novac bude isplaćen u celosti”, kaže Mijatović.

Na telefone sve tri pomenute agencije niko ne odgovara. Umesto njih, odgovore prevarenim putnicima daju iz Ministartva za turizam.

Državni sekretar u Ministartvu za turizam Miroslav Knežević poručuje da će novac biti vraćen procentualno, tako da svi dobiju srazmeran deo u odnosu na ukupnu vrednost polise osiguranja.

“I da će se u skladu sa tim, aktivirati polisa osiguranja i da oni mogu upravo uz asistenciju Jute dobiti nazad svoja sredstva, u kojoj meri upravo zavisi od broja prodatih aranžmana i vrednosti same polise”, objašnjava Knežević.

Bez putovanja u Egipat, putnici su ostali i 2010. od strane agencije Konte, a potom su isti scenario u naredne dve godine, ponovilli Junajted travel i Triniti.

Zato Knežević najavljuje pooštrene uslove za osnivanje turističkih agencija.

“U smislu rangiranja organizatora putovanja, najverovatnije prema broju putnika koje su prevezli u prethodnim godinama i u skladu sa tim da se odredi visina depozita, koji pored obavezne polise moraju položiti, naravno tu je i kontuinirano praćenje njihovog rada i u skladu sa brojem putnika koji prevozi, insistiranje na nekim većim iznosima, koliko će tačno biti iznosi polisa osiguranja i samog depozita to je tema o kojoj se razgovara”, navodi državni sekretar.

Prema podacima Jute u poslednjih sedam godina bilo je više od 15 agencija koje su oštetile putnike i za to niko nije krivično odgovarao.