Zatvara se Glavna železnička stanica, od nedelje iz Prokopa

Biznis 30. jun 201816:45 > 16:54
Podeli:
Izvor: N1

Železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd od nedelje će u potpunosti biti obustavljen i biće preusmeren u stanicu Beograd Centar, a poslednji voz koji će krenuti iz Glavne stanice je međunarodni voz za Budimpeštu.

To znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto Beograd Glavna stanica, kao i da će za vozove u međunarodnom i unutrašnjem putničkom železničkog saobraćaju polazna i dolazna stanica biti stanica u Prokopu, navodi se u saopštenju preduzeća Infrastruktura železnice Srbije.

Dva para međunarodnih vozova, koji saobraćaju između Beograda i Bara od 16. juna već su preusmereni u železničku stanicu Topčider.

 Od 1. jula u stanici Beograd Centar dnevno će saobraćati 195 vozova, i to 16 međunarodnih, 56 lokalnih i daljinskih, 90 vozova na lini BG Voza između Batajnice i Ovče i 33 voza na liniji BG Voza između Beograd Centra i Resnika.

Po prvi put vozovi će saobraćati između Vršca i centra Beograda, a biće po pet polazaka dnevno.

„Infrastruktura železnice Srbije“ od 1. jula u stanici Beograd centar organizuje i nadzor nad obavljanjem saobraćajne službe, navodi se u saopštenju.

Nakon realizacije velikog broja aktivnosti, i železnička stanica „Vukov spomenik“ u potpunosti je pripremljena da od sutra kroz nju dnevno prolazi 100 vozova, i to 90 vozova na liniji BG Voza Batajnica – Ovča i 10 vozova na relaciji Beograd Centar – Vršac.

O tome kako je protekao poslednji dan na staroj Glavnoj železničkoj stanici izveštava Ksenija Pavkov: