Srpska asocijacija menadžera postala član evropske

Biznis 25. maj. 201814:18 > 14:25
Podeli:
Izvor: Srpska asocijacija menadžera

Srpska asocijacija menadžera postala je punopravni član Evropske konfederacije menadžera, odlučeno je na redovnoj godišnjoj Skupštini u Majncu.

Stanka Pejanović, predsednica SAM-a, izabrana je za člana Izvršnog odbora CEC-a, na period od tri godine.

„Punopravnim članstvom SAM je dobio priliku da aktivno učestvuje u radu CEC-a i koristi platformu organizacije za jačanje spoljnih veza i bolju konekciju sa strukovnim menadžerskim Udruženjma koja imaju više od milion članova širom Evrope. Ovo je i platforma za zajedničke projekte u okviru glavnih ciljeva CEC-a u narednom trogodišnjem mandatu“, istakla je Stanka Pejanović, koja je učestvovala u radu na godišnjoj Skupštini u Majncu.

Punopravnim članstvom u toj organizaciji, SAM je u društvu menadžerskih asocijacija zemalja članica EU sa agendom koja podrazumeva razvoj ekspertize i rad u tri prioritetne oblasti: rodna i polna ravnopravnost, digitalizacija i veštačka inteligencija, integrativna solidarnost i aktivno starenje, jačanje liderstva kroz razvoj sistema upravljanja liderstvom i menadžmentom na osnovu evropske baze podataka o najboljim praksama, razvoj i razmena mišljenja menadžera širom Evrope na menadžerske i liderske teme kroz Evropsku mrežu menadžeram kao i doprinos sveobuhvatnije ekspertize evropskom socijalnom dijalogu usmeravanjem pažnje na tri prioritetne oblasti (rodna i polna ravnopravnost, digitalizacija i integrativna solidarnost). 

Na evropskom nivou, CEC je jedna od šest partnerskih organizacija iz različitih industrija, koju priznaje Evropska komisija i obuhvata članstvo od oko milion menadžera u Evropi kroz svoje nacionalne i sektorske federacije. Osnovana je 1989. godine, od strane francuske, nemačke i italijanske konfederacije menadžera, koji su bili vođeni željom da aktivnije učestvuju u evropskom i socijalnom dijalogu. 

Predsednik Evropske konfederacije CEC je Ludger Ramme, predsednik nemačkog udruženja lidera ULA koji je na Skupštini dobio novi mandat od tri godine.