Srbija kargo nabavlja osam lokomotiva od Simensa

Biznis 24. maj 201813:56 > 13:58
Izvor: Tanjug / Dimitrije Goll

Kompanija za železnički prevoz robe Srbija kargo i kompanija Simens AG Austrija potpisali su ugovor o kupovini osam višesistemskih lokomotiva, a vrednost tog ugovora je 32 miliona evra.

Ugovor su potpisali v.d. generalnog direktora Dušan Garibović, tehnički direktor organizacione jedinice Roling stok, divizije Mobilti u kompaniji Simens AG Austria Karl Štraser i komercijalni direktor Grupacije Mobiliti Geogr Novak Gelter.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da su sredstava za kupovinu lokomotiva za Srbija kargo obezbeđena iz kredita EBRD i dodala da bi prve lokomotove trebalo da stignu krajem marta naredne godine.

Ona je ocenila da je ovo prva nabavka najmodernijih lokomotova posle 30 godina, koje će kompaniji Srbiji kargo dati komparativnu prednost u regionu.

„Srbija će biti jedina zemlja u regionu koja će imati ovakve moderne višesistemske lokomotive“, rekla je ona i dodala da se na ovaj način stiče i prednost u Transportnoj zajednici.

Mihajlović je podsetila da je rehabilitovano 300 kilometara pruga, trenutno se rehabilituje oko 100 kilometara, a do kraja maja počinje rehabilitacija još 300 kilometara pruga.

Ukupna visina investicija u Železnicama Srbije, kako je rekla, je pet milijardi evra.

Garibović je ocenio da će nove lokomotive doprineti učvršćivanju liderske pozicije Srbije u regionu i najavio da je cilj da Srbija Kargo ima 3.000 vagona i 80 elektro i dizel lokomotiva.

Prema njegovim rečima u planu je da za četiri do pet godina Srbija kargo uloži više od 50 miliona evra za remont dizel i elektro lokomotiva.

Generalni direktor Simensa Udo Ajhlinger ocenio je da je današnji ugovor važan za Srbija kargo koji će moći bez problema da prevozi robu po Evropi.

Višesistemska lokomotiva Vektron spada u najsavremeniju generaciju lokomotiva iz Simensa koja u potpunosti ispunjava trenutne i buduće evropske standarde železničkog saobraćaja.

Isporuka lokomotiva, koje će saobraćati na Koridoru 10, kroz Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Bugarsku i Srbiju, je planirana za februar i mart 2019. godine.