Sajam kineskih proizvoda u Beogradu od 24. do 26. maja

Biznis 22. maj. 201817:36 > 17:40
Podeli:
Izvor: N1

Najveći sajam kineskih proizvoda ponovo u Beogradu. Provincija Džeđang, koja beleži visoki ekonomski rast u Kini, organizovaće internacionalni sajam u Belmax Centru u Beogradu, u periodu od 24. do 26. maja. Najavljeno je da će izlagači predstaviti razne proizvode, među kojima su i oni koji se koriste u građevinarstvu i elektronici.

U Srbiji nema radnje u kojoj se ne prodaje bar neki proizvod iz Kine. A kako bi se srpskim kupcima još bolje predstavila ponuda kineskog tržišta, prilika za to je predstojeći Sajam kineskih proizvoda.

„…Na kom će više od 40 kompanija iz kineske provincije Džeđang predstaviti svoje proizvode iz oblasti građevinskih i dekorativnh materijala, elektronike i elektrotehnike, rasvete, mašina, alata, prateće opreme“, najavio je Vladimir Mrvić, zamenik direktora Belmax Centra.

Od četvrtka do subote, posetioce će moći da pogladaju i najsavremeniji nameštaj, kao i kućne aparate. Organizatori poručuju da je sajam prilika da se unapredi razvoj srpsko – kineske trgovine.

„Cilj sajma je da na jednom mestu okupi reprezentativne proizvođače i trgovce koji će kvalitetom svojih proizvoda i uslugom, a posebno njihovom povoljnom cenom, privući veliki broj kupaca. Preduzeća iz Srbije dobiće jedinstvenu priliku da uspostave međunarodnu saradnju sa uspešnim kineskim proizvođačima i tako unaprede svoje poslovanje“, kaže Regon Džo, direktor Belmax Centra.

Sajam se u Beogradu organizuje po drugi put. Priliku da izlažu svoje poroizvode imaće izlagači iz kinekse provincije Džeđang.

Predstavnici te provincije kažu da održavaju aktivne trgovinske veze sa celim svetom i da je trgovina sa Srbijom, kako procenjuju u 2017. iznosila oko 122 miliona evra.

„Izvoz u Srbiju je iznosio oko 114 miliona evra i uglavnom su izvezeni proizvodi u oblasti mašinerije, lake industrije, kućnih aparata, tekstila i hardvera. Još od 2006. godine Kine je sve vreme najveći trgovinski partner Srbije u Aziji i kineski proizvodi su veoma dobrodošli na srpskom tržištu“, izjavio je Dai Weilong, predstavnik provincije Džeđijang.

Pored Srbije, Sajam kineskih proizvoda se organizuje u još 10 zemalja širom sveta među kojima su Rusija, Iran, Turska i Vijetnam.