Mihajlović: Grdelička klisura najteže gradilište u Evropi

Biznis 25. apr 201811:11 > 11:12
Podeli:
Izvor: N1

Tunel Predejane na Koridoru 10 potpuno je završen, autoput kroz Grdeličku klisuru će od juna biti prohodan, negde u punom, negde u poluprofilu, videćemo da li ćemo ga pustiti na taj način ili ćemo da sačekamo do jeseni kada će sve biti gotovo, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, rekla da je Grdelička klisura najteže gradilište u Evropi, gde radnici rade od sedam ujutru do ponoći.

„Uskoro idem ponovo u Grdelicu, jer hoću da obiđem radnike koji tamo rade gotovo danonoćno, kako bi do početka leta završili što više mostova i autoputa. Koridor 10 se završava, imamo 17 miliona više vozila na našim putevima“, rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade je istakla da je za Srbiju najvažnije regionalno povezivanje, jer je to pitanje boljeg životnog standarda građana.

„Gradimo prugu Beograd-Budimpešta, počinjemo izgradnju autoputa mira Niš-Merdare-Priština, do kraja godine završićemo projektnu dokumentaciju za autoput Beograd-Sarajevo, rekonstruišemo prugu Beograd-Bar, gradimo Koridor 11 ka granici sa Crnom Gorom“, navela je Mihajlović i dodala da je to samo deo projekata.

Potpredsednica Vlade rekla je da će danas u Nišu prisustvovati otvaranju fabrike „Leoni“, nove, sedme po redu u poslednjih pet godina i istakla da Vlada Srbije ulaže u u Niš i Niški okrug 2,5 milijardi evra.