Nedimović: Biće rešen problem sa izvozom brašna u Makedoniju

Biznis 26. feb. 201814:24 > 14:25
Podeli:
Izvor: N1

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović je u Leskovcu izjavio da će danas ili sutra biti rešen problem sa izvozom brašna iz Srbije u Makedoniju koja je promenila uvozne procedure i način izdavanja "kontrolnih markica".

Ranije je objavljeno da je ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić telefonom razgovarao s ministrom poljoprivrede Makedonije Ljupčom Nikolovskim o tome i rekao da očekuje rešenje problema s izvozom brašna do kraja ove nedelje.

 Ali, ministar poljoprivrede Srbije Nedimović je danas rekao novinarima u Leskovcu da rešenje „očekuje već tokom današnjeg i sutrašnjeg dana“ i da je u stalnoj komunikaciji s ministrom trgovine Ljajićem jer je to u njegovoj nadležnosti.

Nedimović je rekao da je i ranije bilo problema sa izvozom robe iz Srbije u Makedoniju, i da je primetio da se to, „po nepisanom pravilu, pojavi u septembru“.

„Rešićemo mi to, ne želim nikome da pretim, ali ukoliko nema zdravog razuma, mi ćemo zaštiti srpske interese na najbolji mogući način. Nemojte zaboraviti da i drugi prodaju robu na našem tržitu“, upozorio je Nedimović.