Hemofarm glavni centar Štade za centralnoistočnu Evropu

Biznis 05. feb 201812:30 > 12:32
Podeli:
Izvor: N1

Vršački Hemofarm, najveća farmaceutska kuća u regionu, postao je glavni centar Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope, saopštila je danas ta kompanija.

Odlukom menadžmenta Štade, Hemofarm je preuzeo odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke i time je dodatno povećao zonu svoje regionalne nadležnosti koja se do sada odnosila na tržišta jugoistočne Evrope (BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Albanije).

Ovo unapređenje je, prema oceni Štade, rezultat dobrog rada Hemofarma nakon što je 2016. preuzeo glavnu ulogu nemačkog koncerna u jugoistočnoj Evropi.

„Nova uloga dodeljena Hemofarmu je veliko priznanje Štade za rad i rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu. Ovo je takođe i dobra vest za Srbiju i za region, posebno imajući u vidu da je retkost da kompanija koja radi u zemlji koja nije članica EU pod svoje vođenje dobija i tržišta u okviru EU“, rekao je generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe Ronald Zeliger.

Dodao je da će sa novim tržištima i planovi Hemofrma biti ambiciozniji.

„Investicije će biti usmerene na proširenje kapaciteta, dalje unapređenje kvaliteta proizvoda, istraživanje i razvoj lekova, a posebno u radnu snagu – u vredne, kvalitetne, obrazovane ljude kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3.000“, rekao Zeliger.

Hemofarm je 2017. godine posredstvom Štade postao deo velike internacionalne grupacije – Cinven i Bain Capital.

Ta kompanija prodaje lekove na tri kontinenta u 38 zemalja, a ima fabrike u Srbiji, Crnoj Gori i BiH (Republika Srpska).