Počinje igra "Uzmi račun i pobedi"

Biznis 31. jan 201810:04 > 10:05
Podeli:
Izvor: N1

Prikupljanje fiskalnih računa i slipova za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" počeće od sutra, a u Vladi Srbije danas će biti saopšteni detalji te igre.

Vlada Srbije odlučila je da se i ove godine organizuje nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ u kojoj će biti dodeljeno više automobila i stanova nego prošle godine.

Prema istraživanju Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u nagradnoj igri je prošle godine učestvovalo oko 40 odsto gradjana i poslato više od 85 miliona računa.

Tokom tri meseca nagradne igre 2017. godine evidencija prometa preko fiskalnih kasa povećana je za 33 odsto kod malih obveznika, a poreski inspektori registrovali su za četvrtinu manje prekršaja u izdavanju fiskalnih računa.

U istom periodu zabeležen je rast bezgotovinskih transakcija za 18,5 odsto, pokazalo je israživanje.

Prema pisanju „Blica“, ove godine će pravila nagradne igre biti mnogo jednostavnija, a gradjanima znatno olakšano učešće.

Kao i prošle, i ove godine biće organizovano i takmičenje opština i gradova koji kao lokalne zajednice mogu dobiti vredne nagrade.

„Blic“ piše da je budžetom za 2018. godinu predvidjeno da za nagradnu igru iz državne kase bude izdvojeno 78,5 miliona dinara. To je samo jedan deo obezbedjenih sredstava, jer se očekuje da će nagradni fond upotpuniti kompanije okupljene u Savezu za fer konkurenciju, koji zajedno sa NALED-om i Vladom Srbije učestvuju u organizovanju lutrije.