Kinezi planiraju izgradnju industrijskog parka u Ćupriji

Biznis 04. jan. 201815:55 > 16:00
Podeli:
Izvor: N1

Opština Ćuprija i kineska grupa "Bluskaj" potpisali su Memorandum o razumevanju, dokument o izgradnji prve faze Kineskog industrijskog parka, koji predviđa da u 2018. budu otvorene četiri fabrike, u kojima će biti zaposleno 500 ljudi, a vrednost investicije je 12 miliona evra.

Do kraja 2020. godine planirana je izgradnja 30 fabrika, vrednih 150 miliona evra, i otvaranje više od 5.000 radnih mesta.

Kao što smo obećali na kraju prošle godine, 2018. započinjemo sa novom investicijom. Grupa „Bluskaj“ je otvorila firmu u Ćupriji i danas smo potpisali Memorandum o rezumevanju koji predviđa otvaranje četiri fabrike. Reč je o prvoj fazi, a posle toga radićemo na projektu Industrijskog parka, rekao je predsednik opštine Ninoslav Erić.

Prema njegovim rečima, prve četiri fabrike proizvodiće plastične granule i to će biti osnov za dalji razvoj Inudstrijskog parka i izgradnju fabrika za proizvodnju predmeta od plastike.

Vođa kineske delegacije investitora Ču Gon Gua rekao je da mu je drago što su potpisali memorandum i da očekuje što bržu realizaciju investicije.