Ekonomisti: Čudno da se toliko odlaže odluka o koncesionaru

Biznis 30. dec. 201716:46 > 19:05
Podeli:
Izvor: N1

Odluka o koncesionaru za beogradski aerodorm još jednom je odložena. Iako su i Vlada i predsednik Srbije uveravali da će sve biti poznato pre kraja godine, juče je istekao rok do kojeg je javnosti trebalo da bude saopšteno ko će ubuduće upravljati aerodromom Nikola Tesla. Rok je sada pomeren za 5. januar.

U Vladi za N1 kažu da danonoćno razmatraju pristigle ponude i da je novo prolongiranje rezultat želje da se odluka ne donese prebrzo.

Ipak, stručna javnost upozorava da se stalnim odlaganjem šalje loša poruka ponuđačima i stiče utisak da nije sve transparentno.

Dok je prethodno odlaganje, sa 25. na 29. decembar obrazloženo time da je u zemljama ponuđačima praznik, odnosno Božić, novo pomeranje rokova, nije dobilo jasno obrazloženje. U odluci obajavljenoj na sajtu aerodroma navodi se da je odlaganje „neophodno iz razloga sveobuhvatne analize naknadno primljenih informacija i pojašnjenja dostavljenih“.

A pojašnjenje ovog saopštenja smo zatražili u kabinetu premijerke, gde su za N1 rekli da tri stručna tima danonoćno rade na analiziranju i bodovanju pristiglih ponuda, da je reč o veoma važnom projektu za Srbiju i da nema prostora da se bilo šta prepusti slučaju.

Ipak, novo odlaganje odluke o koncesionaru, iznenadilo je i ekonomiste i novinare koji prate čitav postupak.

„Neka tumačenja su da država pokušava da zadrži sve ponuđače u igri. Ne bi li bila sigurna da će svako da ostane do kraja, kako bi uzela što više para. Tu su i glasine da se produžavalo baš zbog jednog ponuđača koji je kasnio, dakle nije bio toliko spreman“, navodi novinar Petar Vojinović s portala TangoSix.

Ponuđač koji je kasnio je, po svemu sudeći, kineski konzorcijum, koji je po pisanju medija na kraju i odustao od borbe da upravlja beogradskim aerodromom. U nadmetanju su ostali švajcarsko-francuski konzorcijum, grčko-indijski konzorcijum, francuska kompanija Vinci i južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum.

Iako je premijerka Ana Brnabić nedavno izjavila da će sve u vezi s koncesijom, pa i ugovori i aneksi, biti javni, ekonomista Milan Kovačević kaže da višestruka odlaganja o koncesionaru, bez jasnog objašnjenja, znače da nije sve transparentno…

„To svakako neće ostaviti dobar utisak na one koji nude. Uvek se očekuje veća transparentnost i stroga pravila javne ponude, tako da mi je jako čudno što se toliko puta odlaže. U stvari čudno je što toliko uporno hoćemo da damo aerodrom u koncesiju, kako bismo dobili nešto što se već sada prodajom na berzi može postići“, navodi Kovačević.

A u ovom trenutku može da se postigne između 430 i 450 miliona evra. Kako je nedavno rekao predsednik Vučić, od koncesionara, koji bi dobio da upravlja aerodromom narednih 25 godina, očekuju se i ulaganja od 700 miliona evra. I dok vlast potencira da aerodrom beleži sve veći broj putnika, ekonomista Kovačević ističe da se uspeh aerodroma meri brojem poletanja i sletanja, a da je taj broj gotovo isti kao prošle godine.