Alibaba stiže na srpsko tržište u narednih šest meseci

Biznis 08. dec 201708:46 > 08:49
Podeli:
Izvor: REUTERS/Stringer

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da se dolazak kineske Alibaba grupe na srpsko tržište može očekivati u narednih pola godine.

„Kada govorimo o periodu dolaska ‘Alibabe’ u Srbiju, govorimo o narednih šest meseci“, rekla je Matićeva za RTS, i dodala da će uskoro biti formirani operativni timovi koji će biti zaduženi za teme, online turizam, elektronsko plaćanje i za logistiku i distribuciju.

„Ako ta grupacija otvori logistički centar za ovaj deo Evrope to bi značilo ulazak ‘Alibabe’ na naše tržište“, rekla je Tatjana Matić.

Ona je navela da je Srbija unapredila svoju regulativu, ali da na operativnom planu ima poteškoća na kojima će se raditi i dodala da je Narodna banka Srbije započela izmene zakonskih rešenja što je važno za elektronsko plaćanje i elektronsku trgovinu.

Matićeva je podsetila da je 5. decembra u Kini dogovorena saradnja između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Alibaba grupe, koja posluje u 156 zemalja.