Premijerka poručila da država ne može mnogo da pomogne Goši

Biznis 20. nov 201713:04 > 13:08
Podeli:
Izvor: N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da država neće moći mnogo da pomogne radnicima fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke koja je u stečaju. Brnabić je rekla i da će uredba o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru ostati na snazi i sledeće godine.

„Goša je privatna firma i ako je pokrenut stečaj u privatnoj firmi, država malo šta može da uradi kako bi pomogla zaposlenima“, kazala je Brnabić novinarima u Kostolcu.

Dodala je da će Vlada ipak ostati u kontaktu s radnicima te fabrike kako bi našla načine da im pomogne da ne ostanu bez sredstava za egzistenciju.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će uredba o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru ostati na snazi i sledeće godine, Brnabić je potvrdila da će ostati ta zabrana.

„Uredba o zabrani zapošljavanja će ostati na snazi kao kontrolor zapošljavanja jer je osnovana komisija koja će voditi brigu o tome“, istakla je Brnabić.

Ona je objasnila da to ne znači da je potpuno zabranjeno zapošljavanje u slučajevima gde je to neophodno kada ljudi odlaze u penziju i u sličnim situacijama.