Direktor fabrike negira navode o vezi "Goše" sa Brnabić

Biznis 15. nov 201718:36 > 18:46
Podeli:
Izvor: N1

Direktor Fabrike šinskih vozila "Goša" Radiša Savić demantovao je da kiparsko preduzeće koje je 100 odsto vlasnik "Goše" ima bilo kakve veze sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, njenim bratom ili bilo kojim drugim nosiocem javne funkcije.

Savić je u saopštenju istakao da je „Goša“ privredno društvo koje je 100 odsto u privatnom vlasništvu kiparskog preduzeća „Lisnart holdings limited“ i zatražio od državnih organa Srbije pravnu i sudsku zaštitu.

Savić je kazao i da su netačne informacije da je „Goša“ „veoma perspektivno privredno društvo sa potencijalno zaključenim višemilionskim ugovorima“ i dodao da te spekulacije dolaze od nekih radnika te fabrike koji su u samovlašću „protivzakonito prisvojili fabriku, oteli imovinu stranih vlasnika“.

„Pomenuti radnici silom ne dozvoljavaju ovlašćenom direktoru da pristupi u svoju kancelariju, niti dozvoljavaju služebnim licima ovlašćenim od strane vlasnika da pristupe relevantnoj poslovnoj dokumentaciji i da nesmetano nastave sa radom“, rekao je Savić.

On je naveo da su od aprila ove godine kad je sadašnji vlasnik preuzeo fabriku radnici bili u štrajku šest meseci, radili su oko 45 radnih dana, a svaki od 350 radnika dobio je po 240.000 dinara.

Savić je saopštio da nije sporno da je u poslovanju privrednog društva došlo do odredjenih poremaćaja u vidu obaveza prema raznim dobavljačima, „baš kao što i sva druga privredna društva u Srbiji i širom sveta imaju iste izazove sa kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju“.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ranije je takodje negirala optužbe da ona ili njen brat stoje iza otkupa duga smederevske fabrike šinskih vozila „Goša“.

Ona je kazala da njen brat ima transparentan posao, da radi u multinacionalnoj kompaniji, kao i da je sve čime se bavi pod lupom te kompanije, svih klijenata i kreditora.