Brkić: Ekonomija bez stečaja je kao religija bez pakla

Biznis 02. nov. 201718:15 > 18:18
Podeli:
Izvor: N1

Ekonomski novinar Miša Brkić ocenio je država neće priskočiti u pomoć fabrici Goša rekavši da je "ekonomija bez bankrota i stečaja kao religija bez pakla". Ekonomista Miroslav Prokopijević smatra da Goša treba da ide u stečaj "da bi se oslobodile hale i mašine za drugu upotrebu".

Prokopijević je u Danu uživo rekao da je situacija u Goši „jasna“.

„Kada su vam dugovi veći od vrednosti imovine, vi morate ići u likvidaciju, tu je situacija jasna. Moje mišljenje je da takve firme i treba da idu u stečaj, da bi se oslobodile hale i mašine za drugu upotrebu“, kaže on.

Miša Brkić smatra da država neće priskočiti u pomoć fabrici Goša. „Ekonomija bez bankrota i stečaja je kao religija bez pakla“, rekao je Brkić.

Dodao je da se neretko dešava da sindikat brine o nečemu što nije njegov posao, a da to šalje lošu poruku poslodavcima.

Ustupanje radnika pokušaj rasterećenja kompanije Er Srbija

Radnici iz sastava kompanije „Air Serbia zemaljski servis“ (ASGS) njih 340, od danas će raditi u sastavu beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, saopštio je sindikat „Sloga Aerodrom ‘Nikola Tesla'“.

„U svetu privatnog biznisa ovakav slučaj ne postoji, ovo je državni aranžman da bi se rasteretila kompanija Er Srbija, koja pravi gubitke, iako se predstavlja da je stalno u plusu. Ovo je jedna operacija u državnom sektoru“, izjavio je Prokopijević komentarišući dešavanja u vezi sa Aerodromom Beograd.

Miša Brkić misli da se iza toga krije mnogo ozbiljniji proces, o kome javnost još uvek ne zna ništa, a smatra da je to „klasičan primer dogovorne burazerske ekonomije“.

„Pitanje je zašto se ovakav aranžman pravi, kada Aerodrom za neki dan ide u koncesiju, zar ne treba koncesionar o tome da pregovara, a ne Aerodrom Beograd“, pita se Brkić.

Dodaje da je Srbija potpisala Sporazum o otvorenom nebu, koji važi i van granica EU.

„Prema tom sporazumu svaki aerodrom koji ga potpiše u obavezi je da ima najmanje dva operatera zemaljskih usluga, a beogradski aerodrom to nema. Pitanje je da li u tom slučaju koncesionar postaje monopolista na beogradskom aerodromu, a činjenica da 340 radnika prelazi može da znači upravo to“, kaže Miša Brkić.

„Danas gledam, akcije Aerodroma pale su za dva posto, što i nije mnogo, imajući u vidu koliko je ovo bio loš potez, ali videćemo kako će se dalje kretati“, rekao je Prokopijević.

Nakon što su pre mesec dana zatvorene sve velike poslovnice Er Srbije u zemlji, gde je takođe određen broj radnika ostao bez posla, sada opet imamo situaciju da 340 radnika prelazi u firmu koja se zove Aerodrom „Nikola Tesla“, kaže Brkić.

Ističe da je pravo pitanje ko je pravio plan po kome radnici postaju tehnološki višak, kada svaka ozbiljna aviokompanija ima servis zemaljskih usluga. Brkić smatra da je to što se Er Srbija toga odrekla vrlo loš signal u poslovnim krugovima.

„Mnogo stvari je promenjeno od lansiranja Er Srbije, radnici se otpuštaju, postavlja se pitanje koliko će se kompanija uopšte održati“, zaključuje Miroslav Prokopijević.

Novi vlasnik Galenike ulazi u socijalno i politički klimavu situaciju

Govoreći o slučaju prodaje farmaceutske kompanije Galenika, Brkić kaže da pretpostavlja da je kupac dobro sagledao sve stvari, ali da „od povratka Galenike na stare staze slave nema ništa“, kao i da nije siguran kako će novi vlasik prihvatiti „nonšalantan odnos države kada je u pitanju plaćanje robe“.

„Tek će da vidi u kakvom se grožđu obreo“, zaključuje Brkić, sa čime se slaže i Prokopijević i  dodaje da novi vlasnik ulazi u jednu socijalno i politički klimavu situaciju.

„Biće zanimljivo posmatrati odnos dva partnera, odnosno vlasnika i sindikata. Bojim se da se lako može dogoditi da novi vlasnik brzo pokaže zube sindikalcima i postavi ih na mesto gde sindikat treba da deluje“, zaključuje Miša Brkić.

Pogledajte gostovanje u Danu uživo: