Goša ponovo "na ivici" zbog zahteva za pokretanjem stečaja

Biznis 02. nov 201714:03 > 20:20
Podeli:
Izvor: N1

Kompanija AA konsalting iz Zemuna podnela je sudu predlog za uvođenje stečaja u tu fabriku šinskih vozila zbog 400.000 evra, kažu u rukovodstvu fabrike. Rukovodstvo kaže da će na ročištu osporiti zahtev te firme.

U Goši su rekli da su njih iz kompanije AA konsalitng obavestili da su otkupili to potraživanje od 400.000 od nekadašnjeg vlasnika ŽOS Trnava.

Podsetimo, Goša je bila u vlasništvu slovačke firm ŽOS Trnava, a u aprilu ove godine je prodata kiparskoj firmi Lisnart.

U Goši tvrde da je novi vlasnik s Kipra preuzeo i sva potraživanja i kažu da će pred sudom osporavati zahtev AA konsaltinga. Ročište je zakazano za 16. novembar.

U Goši su rekli da su bili pred zaključenjem velikog ugovora sa iranskim partnerom koji bi im obezbedio, kako kažu, višegodišnje poslovanje.

„Ne znam zbog čega je predloženo uvođenje stečaja u fabriku, jer smo pokrenuli proizvodnju i radili onako kako je dogovoreno“, kazao je predsednika sindikata te fabrike Milan Vujičić.

Dodao je da će se radnici „boriti protiv uvođenja stečaja i u tome tražiti pomoć Vlade Srbije“.

Štrajk zaposlenih u Goši je posle pet i po meseci prekinut 19. septembra dogovorom sa rukovodstvom o isplati dela zaostalih zarada.

„Do sada smo primili 240 hiljada dinara po radniku, zajedno sa 60.000 koje nam je dala država“, kazao je Vujičić.

Radnici Goše štrajkovali su zbog neisplaćenih zarada od 2015. godine i doprinosa i poreza za četirigodine, povezivanje radnog staža i overe zdravstvenih knjižica.

Vujičić je rekao da radnici do sada nisu upoznali novog vlasnika Goše, iako je obećao da će za dve nedelje od pokretanja proizvodnje posle štrajka posetiti fabriku.