Mali: Moguć novi tender za izbor partnera za Sava centar

Biznis 22. sep. 201713:47 > 13:49
Podeli:
Izvor: FoNet/Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je izjavio da je Sava centar "ključ" kongresnog turizma i da je moguć novi tender za izbor strateškog parnera koji će investirati u taj objekat.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je izjavio da je Sava centar „ključ“ kongresnog turizma i da je moguć novi tender za izbor strateškog partnera koji će investirati u taj objekat.

On je tokom posete Sava centru podsetio da je bio neuspešan pokušaj nalaženja investitora koji bi rekonstruisao i preuredio taj objekat.

„Reč je o ogromnoj investiciji od oko 40 do 50 miliona evra, što mi ne možemo sami. Danas smo se u razgovoru sa zaposlenima i predstavnicima sindikata složili da neke stvari moramo da promenimo. Ako ne možemo sami, onda moramo sa investitorom. Razmišljamo o tome da ponovimo poziv i vidimo da li možemo da nađemo partnera koji će zajedno sa nama investirati u Sava centar“, kazao je Mali.

Najavio je da će, ako i novi poziv ne bude uspešan, grad postepeno ulagati u Sava centar da bi, kako je rekao, „vratio stari sjaj“ iz 1977. godine, kada je otvoren.

Sava centar je, po rečima gradonačelnika, pored GSP-a jedino gradsko preduzeće koje ima gubitke „za koje nisu krivi radnici, već ceo sistem nasleđen iz prethodnog perioda“.

„Predstoji nam veliki rad da Beograd ponovo postane centar kongresnog turizma“, rekao je Mali.

„Sava centar je jedno od najvažnijih gradskih preduzeća, ne samo zbog svoje istorije i tradicije, već i zbog toga što ima veliki potencijal u oblasti turizma, posebno kongresnog, gde možemo da budemo još bolji. Beograd je samo u julu imao 33 odsto više turista nego u isto vreme prošle godine, a duplirali smo broj stranih turista“, rekao je Mali.