Radnici Jugoremedije protiv prodaje fabrike "u bescenje"

Biznis 20. sep 201719:35 > 19:41
Podeli:
Izvor: Promo

Odbor poverilaca zrenjaninske Jugoremedije upozorava da je prodaja fabrike za 1,9 milijardi dinara, oglašena pre dva dana, besmislena ako joj ne bude vraćena registracija za lekove.

Bez registracija za lekove, prodaju se samo zidovi i mašine i budućem vlasniku onemogućava pristup kompletnom vlasništvu fabrike, što bi omogućilo da nastavi proizvodnju i ponovo stane na noge.

Registracija lekova je 2013. godine, kako tvrdi Odbor, nezakonito, i suprotno interesima poverilaca, odlukom stečajnog upravnika, preneta na zakupca fabrike.

Jugoremedija, koja je u stečaju od 2013. godine, kroz zakup je imala proizvodnju i sačuvala tržište za svoje preparate, što je najvažnije za buduće kupce.

Ipak, sada se njena vrednost procenjuje na dvostruko manji iznos od stvarnog.

Radnici Jugoremedije su u utorak zauzeli fabriku iz protesta protiv oglašene prodaje, kako kažu, u bescenje. Upozoravaju da ukoliko do prodaje dođe, biće ugroženi ne samo stečajni poverioci, već i nastavak proizvodnje, a najviše će stradati kvalitet radnih mesta.

Registracije za lekove Jugoremedije trenutno su u posedu preduzeća Union-Medic, koje je bilo zakupac ove fabrike lekova do 2016. godine, a koje odbija da vrati posle raskida ugovora.