Mihajlović u inspekciji radova na putu Surčin-Obrenovac

Biznis 20. sep 201713:30 > 13:33
Podeli:
Izvor: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović posetila je radove na izgradnji autoputa Surčin-Obrenovac na Koridoru 11, deoonici na kojoj radi kineska kompanija CCCC koja gradi most preko Kolubare i Save koji će povezati Surčin i Obrenovac.

Direktor tog projekta Žao Čengli je u ime kompanije CCCC potvrdio da radovi idu po utvrđenoj dinamici i da nema kašnjenja.

Ministarka je rekla da je to „još jedno gradilište za koje možemo da kažemo da je primer kako treba da se gradi u Srbiji“.

„Svakog dana na ovom gradilištu angažovano je više od 200 radnika, sve mašine su u pogonu. Ako ovako nastave, a nema razloga da tako ne bude, do kraja 2019. imaćemo i novi most dug 1.500 metara i novi autoput dug 17,5 kilometara koji će povezati naše najznačajnije saobraćajnice Koridor 10 i Koridor 11“, rekla je Mihajlović.

Izvor : Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

Na gradilištuje je s njom bila i ekipa nemačkog javnog TV servisa ZDF koja snima reportažu o kineskim investicijama u Srbiji, o njihovom značaju za Srbiju, ali i o sumnjama EU prema investicijama iz Kine, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.