Radnici Goše obnovili proizvodnju posle pola godine štrajka

Biznis 15. sep 201708:43 > 08:45
Podeli:
Izvor: N1

Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke jutros su obnovili proizvodnju, koja je zbog štrajka bila u prekidu skoro pola godine.

Pedsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić izjavio je FoNetu da su svi radnici od jutros na svojim radnim mestima i da se proizvodnja odvija bez ikakvih problema.

Posla ima dovoljno, a trentno radimo na finalizaciji dva vagona za Železnice Srbije, za koje radimo i na kušet kolima, a tu je i izvozni posao delova za Iran, rekao je Vujičić.

Odluka o prekidu štrajka, koji je trajao preko pet i po meseci doneta je, nakon što su kupci „Gošinih“ proizvoda svim zaposlenima isplatili prvu tranšu u iznosu od 30.000 dinara.

Pored toga, sa rukovodstvom fabrike smo dogovorili za još jednu isplatu od 30.000 dinara. Dogovoreno je i da se od prodaje vagona i delova, izmire sva dugovanja prema radnicima, rekao je Vujičić.

Bivši vlasnik „Goše“ ostao je dužan radnicima za neisplaćene zarade preko 600.000 dinara pojedinačno, zbog čega su zaposeni stupili u štrajk 28. marta, tražeći pored toga i povezivaje radnog staža kao i overu zdravstvenih knjižica.