Digitalni model poslovanja za bolje povezivanje preduzeća

Biznis 14. sep 201715:30 > 15:39
Podeli:
Izvor: N1

Nije lako kompanijama koje su godinama razvijale organizaciju, poslovne aktivnosti i procese na način koji nije prilagođen digitalnoj ekonomiji, da sada krenu u inoviranje i pređu na digitalni poslovni model. Ali, inoviranje je postalo pitanje opstanka i mogućnosti daljeg rasta.

Na konferenciji u Beču, koju organizuje kompanija New Frontier Group, kao pomoć postojećim kompanijama biće predstavljena metodologija inoviranja poslovnog modela koja polazi od elemenata koje postojeće kompanije poseduju.

O mogućnostima koji pruža digitalizacija, za N1 je govorio Pol Sandžit, autor jedne od globalno najcenjenijih knjiga o digitalnom poslovanju.

Inovativni digitalni modeli poslovanja malim i srednjim preduzećima omogućavaju pre svega da se međusobno povežu. Olakšava im saradnju: dobar primer za to je Amazon u SAD koji je okupio sve koji se bave online trgovanjem i povezao ih sa potrošačima.

U Srbiji koja je malo tržište otvaraju se brojne mogućnosti upravo u tom povezivanju – nove digitalne platforme poslovanja podrazumevaju prikupljanje velikog broja podataka, koji se koriste da se poboljša usluga, ispitaju potrebe tržišta.