Radnici Goše prekinuli štrajk, dobili 30.000 dinara

Biznis 14. sep 201713:16 > 15:03
Podeli:
Izvor: N1

Štrajkački odbor i radnici Goša FSV odlučili su da prekinu štrajk i sutra od 7 sati počnu da rade. Njima je danas uplaćen deo duga u iznosu od 30.000 dinara. Za pet dana, kad izbace vagone za Srbijavoz, ponovo će im leći 30 hiljada, a za 15 dana još toliko.

Dug koji firma ima prema radnicima biće isplaćen kada prodaju postolje i plave vagone i biće para za sve radnike, kaže Milan Vujičić, predsednik Štrajkačkog odbora.

Iza dogovora je stalo Ministarstvo odbrane i Ministarstvo privrede, navodi. „Mi nemamo kome više da verujemo do Vlade Srbije“, kaže Vujičić.

Ukoliko dogovoreno ne bude ispoštovano, ponovo ćemo stupiti u štrajk, naveo je i dodao da će o tome obavestiti nadležne pet dana pre nego što se za taj korak i odluče. Nadam se, ipak, da do toga neće doći, kaže Vujičić.

Ranije danas u saopštenju za javnost oni su uputili zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pruženoj pomoći, Vladi Srbije, ministrima Goranu Kneževiću i Aleksandru Vulinu na podršci i angažovanju na rešavanju njihovog problema.

Zahvalnost dugujemo i našem rukovodstvu i poslovnim partnerima koji su direktno omugućili početak rada, ističu radnici koji se zahvaljuju i predstavnicima lokalne samouprave.

Nadamo se da radnici Goše FSV više neće dolaziti u situaciju da se na ovaj način bore za svoja prava. Na kraju zahvaljujemo se i medijima na korektnom izvestavanju, navodi se u saopštenju Štrajkačkog dobra i radnika Goše.