Karić: Spreman sam da učestvujem na tenderu za PKB

Biznis 30. avg. 201717:15 > 17:20
Podeli:
Izvor: N1

Kao čovek koji je dobio najviša međunarodna priznanja u oblasti biznisa i ekonomije, nikada nisam učestvovao u pljačkaškoj otimačini zvanoj privatizacija Srbije u kojoj je milion ljudi ostalo bez posla, saopštio je predsednik BK grupe Bogoljub Karić i dodao da je spreman da učestvuje na tenderu za PKB.

Blic danas piše da je Karić ponudio 30 miliona evra za PKB, što je država odbila, jer je procenila vrednost te kompanije na 145 miliona evra, kao i da je tim povodom imao neprijatan razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Srbija nije pijaca da bi se krčmila po kabinetima i u tri kafane i dva stana, kako su to radili pojedinci iz bivše, tzv. demokratske vlasti, koja je uništila nacionalnu ekonomuju Srbije“, naveo je Karić u saopštenju.

Prema njegovim rečima, upravo je ova vlast i njen predsednik ispunila najvažnije obećanje da će sve biti javno i na tenderima.

„Niti sam nudio bilo koju sumu, niti sam ikada išta privatizovao ili kupovao van tendera“, saopštio je Karić.

Sve što sam u pola veka stvorio sa svojiom porodicom, otela je protivzakonito bivša vlast i zato želimo dana da se vratimo i radimo u Srbiji, naglasio je on.

Učestvovaćemo u biznisu po zakonu, jer je upravo razlika između bivše i sadašnje vlasti to što ova vlast, njen predsednik i Vlada čine sve da pravila i zakoni budu isti za sve, ocenio je Bogoljub Karić.