Ugostitelji iz Guče protiv go-go igračica i narodnjaka

Biznis 26. avg. 201718:57 > 18:59
Podeli:
Izvor: REUTERS/Marko Djurica

Udruženje ugostitelja Guče saopštilo je da je zadovoljno posetom na ovogodišnjem Dragačevskom saboru trubača i dodalo da su od organizatora zatražili da otklone pojave koje imaju "loš uticaj na manifestaciju".

Udruženje je preciziralo da se njihov zahtev odnosi na ulične frižidere sa pićem i folk muziku, koju su nazvali „narodnjacim“ pod šatrama sa go-go igračicama.

Zahvalili su se organizatoru zato što je „imao sluha“ da uvaži njihovu inicijativu i da ukine naplatu ulaza u Guču u dane Sabora i ocenjuju da je poseta zato bila veća.

„Zajedno se borimo da Sabor zadrži izvornost i tradicionalni duh i treba da istrajemo u tome i da eliminišemo sve što negativno utiče na održavanje manifestacije“, navodi se u saopštenju.

Udruženje je istaklo da je na ovogodišnjem Saboru bilo manje tezgi na trotoarima koji su predviđeni za izdavanje, uz ocenu da je na to uticala cena zakupa. Dodali su da se nisu mogle videti tezge na kojima se izlažu proizvodi ručne izrade i zatražili da im se na sledećem Saboru dodeli prostor bez naknade i da im se obezbede jednobrazni štandovi.

Izvor : REUTERS/Marko Djurica

Ugostiteljji su ocenili kao „loše“ što je na ulicama bio veliki broj frižidera, „oko 400-500,“ koji, kako ističu, na „nelegalan način“ prodaju piće, dok su stalni ugostiteljski objekti imali opsežne kontrole.

„Poreska policija je od 11 konrolisanih stalnih ugostiteljskih objekata sankcionisala svih 11. Smatramo da u otežanim uslovima rada inspekcija treba da pokaže minimum tolerancije i razumevanja“, navodi se u saopštenju.

Ugostitelji ističu da je „loše i što nije poštovana saborska odluka da se isključivo čuje truba pod šatrama i ulicama Guče, a ne narodnjaci sa mikrofonom u ruci uz koje obavezno idu go-go igračice po stolovima što je dugogodišnji problem Sabora“.