Put Beograd – Sarajevo, više politički nego brz

Biznis 14. avg. 201720:14 > 20:33
Podeli:
Izvor: N1

Međuentitetske nesuglasice u Bosni i Hercegovini ozbiljno ugrožavaju najavljeni projekat brzog puta Beograd - Sarajevo. U opticaju su tri trase kroz Bosnu i Hercegovinu, ali entitetske i federalna vlast ne mogu da se usaglase. Svaki entitet planirao je trasu koja će duže prolaziti kroz njihovu teritoriju.

Januar u Beogradu – Vučić i Zvizdić – odlučno rukovanje – još odlučnije obećanje – ruta za brzi put Sarajevo – Beograd – već krajem februara.

Šest meseci kasnije:

„Oni su predložili rutu preko Bijeljine, druga je bila prema Doboju, treća je išla sredinom prema Milićima, treća je išla od Vardišta, prema Sokocu, Palama, prema Goraždu
Trninić“, rekao je ministar saobraćaja BiH Ismir Jusko.

„Ministar Jusko je pokazao veoma dobru volju, što ja cenim, ali na entitetima je konačna odluka“, kazao je Neđo Trninić, ministar saobraćaja Republike Srpske. 

„Ako već pričamo o tom pravcu da se uvaži i ovaj dro Goražda, odnosno tunel Hranjen i dro Goražda i onda spojiti sa Višegradom“, navodi Denis lasić, ministar saobraćaja FBIH.

Pluralizam interesa. Tri države – Turska, Srbija, Bosna i Hercegovina. Dva entiteta – Federacija, Republika Srpska. Tri rute. Jedan put – više politički, nego brz. Srbija ja odlučila: Put ide iz Požege – Užica dalje prema Višegradu.

„Moramo uvažavati činjenicu da je ovde neko došao sa strane i predložio ovaj novac, a to je Turska i ona ima neke svoje interese ovde na Balkanu… A to je da poveže i BiH i da poveže i Sandžak, jer je veliki deo stanovništva u Turskoj. Sa turskim interesima za veliko čudo poklapaju se i interesi Srbije i Vučić je dobio 70 posto glasova u Sandžaku, obećao je ljudima tamo spajanje sa Koridorom“, kaže Ševal Kovačević, stručnjak iz oblasti saobraćaja.

Srbija od dela rute koja vodi do graničnog prelaza Donje Vardište – nema nameru da odustane. Entiteti se spore – da li će nastavak od Vardišta prema Sarajevu ići preko Rogatice – Pala, što odgovara Republici Srpskoj – ili će ipak ići tunelom Hranjen u blizini Goražda. Da situacija bude gora – u opciji je i treća ruta.

„Gledajući sa stanovišta države, najbolji bi bio pravac Tuzla – Bijeljina – Brčko i dalje prema Beogradu… U ovom trouglu Brčko – Bijeljina – Tuzla živi preko milion ljudi i imate i s tog stanovišta verovatnoće generisanja saobraćaja veliki broj putovanja i roba i putnika“, navodi Kovačević.

Ovu rutu su podržali parlamentarci u Predstavničkom domu Federacije. To bi, faktički, moglo značiti da su stavili tačku na sveukupan projekat. Jer kako doći iz Bijeljine do Vardišta?

„Srbija sa svoje strane radeći vezu na Koridor 10 već izgradila skoro celu trasu kojoj ne dostaje 40 kilometara do Kotromana i u tom smislu bojim se da je ta trasa prilično definisana, bar što se tiče te strane, drugi predlozi nisu upitni kao takvi sigurno su opravdani međutim teško su kompatibilni sa onim projektom kog radi srbijanska strana“, kaže Igor Pejić iz Ministarstva saobraćaja BiH.

Procene su da bi rute koje vode putem sarajevsko-romanijske regije mogle koštati između 800 i milijardu evra. A tuzlanska mnogo više – jer je najduža i reč je, kako neki govore, o potpuno drugom projektu. Međutim, kako protiv odluke Federalnog parlamenta? Pogotovo ako neće naići na razumevanje RS, ali i Srbije.