Er Srbija: Zatvaranje poslovnica zbog smanjenja troškova

Biznis 14. avg. 201715:52 > 15:52
Podeli:
Izvor: N1

Aviokompanija Er Srbija je u procesu zatvaranja poslovnica u Nišu, Novom Sadu i Užicu, u skladu sa poslovnom politikom smanjenja troškova i efikasnijeg poslovanja, rečeno je genciji Beta u toj kompaniji.

Kako navode, ta odluka došla je kao logičan korak nakon opadanja broja kupljenih karata u poslovnicama, budući da su se navike savremenih putnika vremenom značajno promenile.

„Naši gosti danas su više zainteresovani za kupovinu karata preko interneta, Kontakt centra i ovlašćenih turističkih agenata, što je trend koji se primećuje i kod većine drugih svetskih avio-kompanija. Er Srbija mora da se menja u skladu sa tehnološkim promenama i promenama uslova na tržištu“, navode u toj kompaniji.

Pored toga, kako objašnjavaju, dva poslovna prostora od tri navedene poslovnice, Er Srbija morala je da iznajmljuje, što je bio dodatni trošak, koji nije bio racionalan.

„Da bismo mogli da iza]emo u susret potrebama i očekivanjima naših gostiju, unapredili smo našu veb stranicu ove godine i nastavili smo da blisko sara]ujemo sa turističkim agencijama da bi karte što lakše mogle da se rezervišu i kupe“, kažu u Er Srbiji.

Glavne poslovnice te kompanije u Beogradu, koje, kako navode, posećuje značajan broj klijenata i koje predstavljaju ne samo mesto prodaje karata već i servisni centar, nastavljaju sa redovnim radom.