Izabrano arhitektonsko-urbanističko rešenje za Makiško polje

Biznis 26. jul. 201716:46 > 16:49
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Grad Beograd odabrao je arhitektonsko-urbanističko rešenje za budući izgled Makiškog polja, a gradski arhitekta Milutin Folić rekao je da je dobijen koncept razvoja tog prostora u budućnosti.

Folić je rekao da Beograd ima četiri velika područja koja će se u narednom periodu planski razvijati, a pored Makiškog polja to su Beograd na vodi, Blok 18 i Ada Huja.

Radi se o područjima koja se nalaze unutar gabarita grada, čime postižemo da se Beograd više ne širi van svojih prirodnih granica, objasnio je Folić, a kao posebnu prednost planskog razvoja ističe ekološku prihvatljivost saobraćaja.

Izvor : Beoinfo

To praktično znači da će neko ko dolazi iz Makiškog polja moći do centra grada da stigne planiranim metroom, čiji je cilj da poveže postojeća naselja i da pruži razvojni potencijal novim naseljima, postojećom trasom tramvaja od Banovog brda ili biciklističkom stazom, rekao je Folić.

Kompanija BK grupa saopštila je pre nekoliko dana da je na sastanku u Gradskoj skupštini sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, gradskim urbanistom Milutinom Folićem i predstavnicima BK grupe dogovoreno da se njihov projekat „Tesla grad“ realizuje u Makiškom polju.

Izvor : BK/Tesla City

U saopštenju BK grupe dodaje se da je zajednički stav predstavnika Grada i BK grupe da se godišenje gradi minimum 100.000 kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora, a da na ovoj lokaciji „Tesla grad“ ima ukupno oko 800.000 kvadratnih metara građevinskih objekata.