STADA i Hemofarm ostaju u nemačkom vlasništvu

Biznis 27. jun 201714:44 > 14:46
Podeli:
Izvor: N1

Akcionari nemačke grupe STADA, u okviru koje posluje i srpski Hemofarm, nisu do isteka pregovaračkog roka prihvatili ponudu konzorcijuma dva ugledna investiciona fonda Bain Capital i Cinven o preuzimaju akcija.

Za prihvatanje ponude obezbeđeno je 65,52 odsto akcija, čime nije ostvaren minimalni prag prihvatanja od 67,5 posto akcija na koje je ponuđač, nakon korekcije s početnih 75 odsto akcija, bio spreman.

Ističući da STADA poštuje ovakvu odluku akcionara i da je vidi kao mandat da još snažnije krene u dalji razvoj i rast, predsednik Upravnog odbora STADA grupe Matijas Videnfels (Matthias Wiedenfels) rekao je da ovu odluku vidi i kao znak poverenja i sposobnosti koje su iskazali akcionari STADA grupe.

„Sada će STADA grupa, a sa njom i Hemofarm kao najveći proizvođač i poslodavac u grupi, udvostručiti svoje napore da ostvari održivi profitabilni rast i da na duže staze poveća svoju vrednost“ rekao je generalni direktor Hemofarma i potpredsednik grupe STADA za jugoistočnu Evropu, Ronald Zeliger.

STADA je saopštila i da kraj pregovora i konačna odluka akcionara neće imati uticaja na ciljeve rasta za tekuću finansijsku godinu, kao ni na ambiciozne planove za period od naredne dve godine.