Tradicionalni Junski susret menadžera u Beogradu

Biznis 15. jun. 201722:18 > 22:23
Podeli:
Izvor: N1

U Beogradu je održan 11. Junski susret menadžera u organizaciji Srpske asocijacije menadzera. Kao i svake godine, događaj je okupio oko 200 zvanica, najuglednijih menadžera i privrednika.

Ove godine, tema Junskog susreta bila je odgovorno i etičko poslovanje, razvoj profesionalnih kadrova za uspeđno vođenje kompanija, kao i saradnja sa institucijama Vlade na pitanjima od značaja za regionalnu saradnju i unapređenje konkurentnosti Srbije.

“Srpsku asocijaciju menadžera gradimo na vrednostima kao što su integritet, etičnost, odgovornost i proaktivnost. Među najvažnijim ciljevima organizacije su: permanentni razvoj, razmena znanja i iskustva među članovima i u okviru kompanija u kojima radimo. Na taj način unapređujemo struku i snagu članova, razvijamo i SAM kao reprezentativno udruženje menadžera, utičemo na širu poslovnu zajednicu i društvo i stvaramo jaču i uspešniju Srbiju“, istakla je Stanka Pejanović, predsednica Srpske asocijacije menadžera.

SAM je, inače, jedan od pokretača inicijative SAMIT 100 koja predstavlja platformu za susret najistaknutijih privrednika sa najvišim zvaničnicima regiona, a u cilju unapređenja ekonomske saradnje i podizanja konkurentnosti regiona.

Ove godine SAMIT 100 se održava u oktobru u Makedoniji, a 2018. u Srbiji.