Gužve i redovi zbog zatvaranja računa u Srpskoj banci

Biznis 12. jan 201514:31 > 14:37
Izvor: Tanjug/Saša Petrović

Klijenti Srpske banke u Kraljevu počeli su od jutros da dolaze u velikom broju, zbog toga što se filijala zatvara 22. januara. Zbog velike gužve koja je počela prošlog petka, intervenisala je i Hitna pomoć, jer su neki građani pali u nesvest.

Ta banka je obavestila klijente da će zbog reorganizacije do kraja januara ostati da radi smao glavna ekspozitura u Beogradu, te da je potrebno da zatvore svoje račune i regullišu ostalu dokumentaciju do 22. januara ili će to morati da učine u Beogradu.

Prema odluci Vlade, nakon što je zapala u velike gubitke, banka ubuduće neće raditi sa stanovništvom, već isključivo sa vojnom industrijom, a uz zatvaranje 13 filijala bez posla će, kako se očekuje, ostati i oko 300 ljudi.

Kako je saopšteno iz Banke, računi i kreditne obaveze kao što su dozvoljeni minus, kreditne kartice i čekovi građana, a koje klijenti nisu u mogućnosti da izmire, odnosno zatvore u pomenutom roku, biće prenete u Ekspozituru Beograd i važiće do dospeća. Oročena štednja ostaće u banci do isteka oročenja, kao i krediti, a klijenti će rate moći da otplaćuju na šalterima pošte.

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić kaže da građani ni na koji način neće biti oštećeni.