Mihajlović: Koridor 10 biće završen do kraja godine

Biznis 29. mar. 201711:34 > 11:36
Podeli:
Izvor: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da će Koridor 10 biti završen do kraja godine i da njeno ministarstvo nema ništa protiv uključenja novih firmi kako bi radovi bili brže završeni.

„Taj rok eventualno može da se produži za obilaznicu oko Dimitrovgrada i na jednom delu Grdeličke klisure“, rekla je Mihajlović novinarima pre početka foruma o koridorima kao razvojnoj šansi Srbije i regiona.

Ona je dodala da će se resorno ministarstvo saglasiti da se u radove na Koridoru 10 uključe i druge kompanije ukoliko Javno preduzeće Korodori Srbije ne može da završi posao u planiranom roku.

Navela je da ministarstvo očekuje odgovor Koridora Srbije o tome kako će biti rešen problem sa grčkom kompanijom Aktor koja je angažovana na Koridoru 10 i kasni s radovima.

„Posle predsedničkih izbora bićemo na terenu da nadgledamo radove“, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je izjavila i da će u narednih godinu i po dana početi rekonstrukcija više od 10 graničnih prelaza sa BiH, i da će radove po pola finansirati BiH i Srbija.

Prema njenim rečima, cilj je da se smanji čekanje robe na graničnim prelazima sa zemljama regiona u železničkom i putnom transportu.

Rekla je da su u toku razgovori sa Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom o smanjenju carinskih procedura, te da se sa Crnom Gorom takođe radi na zajedničkom graničnom prelazu.