Naplatna rampa Vrčin na Koridoru 10 biće gotova u aprilu

Biznis 28. mar. 201711:19 > 11:22
Podeli:
Izvor: Beobuild.rs

Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će naplatna stanica Vrčin na autoputu Beograd Niš biti završena u aprilu, i da će propusna moć biti veća za 30 odsto.

Mihajović je tokom obilaska radova na toj stanici rekla danas da će biti urađene 23 trake, a plan je da od toga 12 bude sa elektronskom naplatom putarine.

„Izvođači kažu da će radovi biti gotovi u aprilu, a konačni rok je 10. maj“, rekla je Mihajlović i podsetila da takve moderne naplatne stanice postoje svuda u Evropi i svetu.

Gužve će tokom letnje sezone zahvaljujući toj novoj naplatnoj rampi biti smanjene, rekla je ona i dodala da je za Beograd važno to što je naplatna rampa izmeštena van grada.

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da će naplatna rampa biti završena između 15. i 20. aprila.

Drobnjak je naveo da je raspisan tender za izvođača za uklanjanje stare naplatne rampe Bubanj Potok i da će izvođač biti izabran do 1. maja.

Izgradnja naplate stanice Vrčin počela je krajem marta prošle godine, a vrednost investicije je dve milijarde dinara.

Nova rampa imaće ukupno 23 trake, odnosno osam više od Bubanj Potoka i omogućiće brži prolazak vozila na tom delu Koridora 10.