Tošin bunar i Most na Adi biće spojeni krajem juna

Biznis 24. mar. 201716:24 > 16:27
Podeli:
Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Gradski menadžer Goran Vesić i glavni gradski urbanista Milutin Folić obišli su gradilište severnih pristupnih saobraćajnica Mostu na Adi, koja će povezati most i Tošin bunar preko ulica Đorđa Stanojevića, Španskih boraca i Omladinskih brigada.

Ta dva kilometra potpuno novog bulevara biće uređena po svim standardima, sa četiri trake, zaustavnom trakom, biciklističkom stazom, četiri raskrsnkice, dve rampe, tri ulaza i izlaza i kada krajem juna bude pušten u saobraćaj, od Tošinog bunara do Požeške ulice stizaće se za manje od deset minuta, rekao je Vesić.

Posao je vredan 13,5 miliona evra, izvodi ga španska kompanija „Rubau“ sa domaćim podizvođačima, a za nas je važno da će Most na Adi time biti u potpunosti stavljen u funkciju, istakao je on.

Sličan posao, dodao je Vesić, čeka nas i sa druge strane, ka Rakovici i tek onda će most biti u svom punom kapacitetu.

Vesić očekuje da će sve to podići atraktivnost ulaganja u ovaj deo Novog Beograda, u kojem je do sada izgrađeno 100.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora.

Konkurs za deo oko mosta kod Hipodroma

Glavni gradski urbanista Milutin Folić podsetio je i da je nedavno usvojen plan detaljne regulacije za prostor sa čukaričke strane Mosta na Adi.

Planom su predviđeni objekti koji su niži od mosta, za šta se raspisuje urbanističko-arhitektonski konkurs koji će pokriti deo gde se nalaze rezervoari NIS, šećerana i hipodrom, rekao je Folić, prenosi Beoinfo.