Kiril Tjurdenjev novi direktor NIS-a

Biznis 24. mar. 201711:42 > 11:44
Podeli:
naftna industrija Srbije novi sad nis gasprom
Izvor: Shutterstock

Novi direktor Naftne industrije Srbije biće Kiril Tjurdenjev, saznaje N1.

Tjurdenjev je do sada bio prvi zamenik generalnog direktora NIS-a zadužen za preradu i promet.

Pre dolaska u NIS, Tjurdenjev je bio na funkciji predsednika i predsedavajućeg Upravnog odbora OAO „Objedinjena naftno-hemijska kompanija“.

U aprilu 2016. godine počinje sa radom u NIS na poziciji prvog zamenika generalnog direktora za preradu i promet. Za člana Odbora direktora NIS-a izabran je u decembru prošle godine.

Izvor : Promo

  Dosadašnji direktor Kiril Kravčenko će nastaviti da obavlja funkciju zamenika generalnog direktora „Gasprom njeft“ za upravljanje inostranim aktivama.

„Ponosan sam na rezultate koje je NIS postigao za vreme mog rada na funkciji generalnog direktora kompanije. Za 8 godina NIS je prošao ogroman put od lokalne kompanije do ozbiljnog međunarodnog igrača na energetskim tržištima. Ja ću nastaviti da učestvujem u rešavanju strateških pitanja razvoja NIS u ulozi člana Odbora direktora kompanije, i obezbediću neophodne ekspertize za novog generalnog direktora. Uveren sam da sa Kirilom Tjurdenjevom NIS dobija efikasnog i iskusnog rukovodioca, sposobnog da uspešno odgovori na sve izazove koji stoje pred našom kompanijom, i da reši ambiciozne zadatke, vezane za realizaciju ključnih investicionih projekata NIS“, istakao je Kravčenko.