Mali: Beograd očekuje velike investicije

Biznis 23. mar. 201720:12 > 20:21
Podeli:
Izvor: REUTERS/Marko Đurica

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da su za grad i Beograđane podjednako važne sve investicije ma koliko one bile male ili velike, i najavio da grad u sledeća tri meseca očekuje više od pola milijarde evra investicija.

„Jednako su važne investicija od 170 miliona evra, poput kompleksa ‘Voždove kapije’ ili 502 gradilišta u Beogradu, kao i asfaltiranje ulice u Barajevu od tri miliona dinara i izgradnja ambulante u Ripnju od sedam miliona dinara“, rekao je Mali, gostujući u „Beogradskoj hronici“. 

Mali je rekao da gradske vlasti žele što veći broj investitora. 

„Želimo što veći broj investitora da s jedne strane smanjimo stopu nezaposlenosti, a s druge da se na najzdraviji mogući način puni budžet, što nadalje znači više vozila javnog prevoza, vrtića, ambulanti, ulaganja u infrastrukturu. Borimo se za svaki deo Beograda. Umesto napuštenih lokacija u Beogradu niču novi objekti, što znači pokretanje naše privrede i nova radna mesta“, naveo je Mali. 

Prema njegovim rečima, kreditni rejting Beograda povećan je za još jednu lestvicu, što je veoma važna vest za Beograđane, saopštila je gradska uprava. 

„Kreditni rejting je ‘krvna slika’ grada, poput pasoša ili lične karte koju neko pogleda i odluči da li da investira. Do pre samo tri godine Beograd je bio na ivici bankrotstva, a u ovom trenutku grad na svom računu ima oko devet milijardi dinara. Grad je stabilan i likvidan i sve svoje obaveze i socijalna davanja izmiruje na vreme“, naveo je Mali. 

Gradonačelnik je dodao i da je ove godine kapitalni budžet za opštine više od milijarde dinara, ali da se investira pametno i u korist građana. 

„U Beogradu će se lepše i bolje živeti i to u svim njegovim delovima, a naš glavni grad postaje prava metropola koja lako može da se uporedi s drugim velikim gradovima u svetu“, dodao je Mali.