Oprema Televizije Kragujevac prodata na licitaciji

Biznis 06. dec. 201614:49 > 14:57
Podeli:
Izvor: N1

Sva popisana putnička vozila i tehnička oprema, osim jednog laptop računara, privatizovane Radio-televizije Kragujevac DOO, prodata su na prvoj licitaciji na osnovu izvršnih presuda 26 zaposlenih za neisplaćene zarade.

Na licitaciji je učestvovalo deset zainteresovanih kupaca, među kojima su pored fizičkih lica učestvovali Grad Kragujevac, Javno stambeno preduzeće „Kragujevac“, kao i privatno kragujevačko preduzeće „Sloga konstarkšn doo“. 

Grad Kragujevac je na licitaciji kupio jednu kameru marke „soni“ i tri računara, Javno stambeno preduzeće „Kragujevac“ kupilo je putnički automobil marke „punto klasik“ za 285.000 dinara, privatno preduzeće „Sloga konstarkšn doo“ iz Kragujevca kupilo je agregat za 350.000 dinara, dok su preostala putnička vozila kupila fizička lica. 

Izvršitelj Nebojša Vujanac je posle licitacije koja je trajala više od sat vremena kazao da je većina pokretnih stvari prodata po početnoj prodajnoj ceni, koja iznosi 70 odsto od procenjene vrednost, dok je za nekoliko stvari postignuta viša cena. 

On je rekao da je procenjena vrednost pokretnih stvari koje su danas prodate bila 1.200.000 dinara, a da će prihod od današnje prodaje biti dovoljan da se namiri „dobra polovina“ od 26 radnika, koji imaju izvršne presude za zarade, posle čega će popis imovine RTK biti nastavljen. 

„Grad Kragujevac, za koji je bila ovlašćena Dragica Andrić, kupio je tri računara i jednu kameru ‘soni’ i to će platiti ukupno oko 290.000 dinara. Kameru će platiti 119.000 dinara, jedan računar 95.000 dinara, a ostala dva po ceni od 28.000 i 49.000 dinara“, rekao je Vujanac. 

Zaposleni u RTK najavili su da će od gradonačelnika Radomira Nikolića zatražiti zvaničan odgovor na pitanje zašto je lokalna samouprava kupila opremu te medijske kuće. U sindikatu „Nezavisnost“ Radio televizije Kragujevac je rečeno agenciji Beta da su radnici ove medijske kuće šokirani zbog pojavljivanja Grada Kragujevca kao kupca savremene opreme. 

Glavni poverenik sindikata „Nezavisnost“ u RTK Goran Antonijević rekao je da su u sindikatu šokirani, jer se lokalna vlast uopšte nije oglasila i nije bila zainteresovana za sudbinu 65 zaposlenih i njihovih porodica tokom njihovog dvomesečenog štrajka zbog neisplaćenih zarada. 

„Grad je kupio dve kompletne savremene HD motaže, jedan računar za grafičku obradu i kameru. Ne zanima je ni informisanje, jer već dve godine lokalni čelnici tvrde da nema para u budžetu i ne raspisuju konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja u Kragujevcu, a sada ođednom ima para da se plati savremena oprema za proizvodnju programa“, kazao je Antonijević.