U Trgovištu građevinska dozvola za jedan dan

Biznis 03. dec. 201614:18 > 14:19
Podeli:
Izvor: N1

U opštini Trgovište, na dobijanje građevinske dozvole čeka se samo dan, u Gadžinom Hanu i Vladimircima dva dana, a od gradova dozvole najbrže izdaju Čačak, Vranje i Sombor, gde procedura traje oko tri dana, saopštilo je danas Ministarstvo grđevnine, i istaklo da je prosek izdavanja tog dokumenta u Srbiji šest radnih dana.

„Ove opštine i gradovi, prema najnovijoj analizi Ministarstva građevinarstva, izdaju građevinske dozvole nekoliko puta brže od proseka u državi, koji iznosi šest radnih dana“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, od gradskih opština Beograda, građevinske dozvole najbrže izdaju Zemun, Palilula, Stari Grad, Grocka i Vračar, gde se čitav postupak završava za manje od pet dana.

Lokacijski uslovi najbrže se dobijaju u opštinama Boljevac, Rača i Majdanpek, za pet do šest dana, a od gradova u Čačku, Vranju i Zaječaru, gde procedura traje sedam do osam dana. Republički prosek za izdavanje lokacijskih uslova je 13 radnih dana.

Upotrebne dozvole za dan ili manje dobijaju se u Sjenici, Bosilegradu, Lajkovcu i Trgovištu. Od gradova su najuspešniji Subotica, Šabac i Sombor, gde se na upotrebnu dozvolu čeka manje od tri dana, što je više nego dva puta manje od republičkog proseka, koji iznosi sedam radnih dana.