Zapošljavanje mladih – kako da sebe učinite konkurentnijim

Biznis 02. dec. 201609:32 > 10:05
Podeli:
Izvor: N1

U Srbiji je 30 odsto mladih nezaposleno. Mladi kasnije ulaze u svet rada, o čemu svedoči činjenica da je u svetu granica do 24 godine, a kod nas 30 godina. Stručnjaci savetuju mladima da budu aktivni u traženju posla, kao i da svoje obrazovanje dopune posebnim veštinama i znanjima.

Iz privatnog sektora je krajem 2013. godine pokrenuta „Inicijativa za zapošljavanje osoba mlađih od 30 godina“, u okviru koje je do sada, na globalnom nivou, posao dobilo 18.114 ljudi.

„Inicijativa je pokrenuta zato što danas zaposlenost mladih predstavlja ozbiljan izazov, kompanija Nestse želi da doprinese povećanju zaposlenosti i unapređenju pratećih znanja i veština. Regrutujemo mlade iz škola i univerziteta, pokrenuli smo inicijativu baš zbog toga“, kaže menadžerka u sektoru ljudskih resursa kompanije Nestle Adriatic, iz Saveza za mlade, Tijana Bošnjak.

Bošnjak kaže da zahvaljujući uspehu ovre inicijative sada žele da okupe i mnoge druge kompanije.

„Tu su u Gugl, Tviter, Fejsbuk. Mi smo se okupili da pružimo doprinos unapređenju zapošljivosti i da omogućimo mladima da steknu znanja i iskustva. Korist je što danas veliki broj ljudi, kojima smo dali šansu, radi kod nas, kroz različite radionice da se spreme za posao, da naprave kvalitetnu radnu biografiju“.

Mirjana Sakić iz Nacionalne službe za zapošljavanje kaže da je veoma važno da se poslodavci uključe u proces zapošljavanja mladih i dodaje da NSZ predstavlja sponu između mladih i poslodavaca, kao i da postoji dobra komunukacija sa poslodavcima.

„Sada je završeno anketiranje na osnovu koga imamo sliku o kretanju na tržištu rada, kako bismo kreirali politiku zapošljavanja. Prepoznali smo mlade kao teže zapošljivu kategoriju, pravimo posebnu politiku da ih osposobimo da budu konkurentniji na tržištu rada“, navodi ona.

Sakić objašnjava da je važno da mladi budu aktivni u traženju posla, jer je, kako je istakla, prošlo vreme kada nas je čekalo sigurno radno mesto. Kaže da 30 odsto mladih nije aktivno u traženju posla,

„Morate da kontaktirate poslodavce, uložite u dodatno obrazovanje, radionice, obuke. Studenti sada imaju velike mogućnosti da učestvuju u posebnim obukama i da steknu veštine, jer nije dovoljno samo popuniti CV. Posebne veštine koje su poslodavcu potrebne su na ceni. Imamo dvonedeljne obuke „job klub“ – od pisanja CV, do kontaktiranja poslodavca, radimo pripremu. Ako bi mladi išli na stručnu praksu lakše bi našli posao. Mi imamo program stručne prakse za koji se izdvajaju značajna sredstva za sticanje neophodnih znanja, do sada je preko 3.000 ljudi prošlo program stručne prakse“, rekla je Mirjana Sakić.

Tijana Bošnjak kaže da iskustva u kompaniji Nestle pokazuju da mladima koji su prošli praksu taj program veoma znači.

„Omogućava mladim ljudima da povećaju zapošljivost, imamo puno mladih koje smo zadržali. Proaktivno se angažujte, pratite objave, dešavanja, ne samo na završnoj godini studija, već od samog starta“, savetuje ona.