Registracija preduzeća u APR bez odlaska na šalter

Biznis 30. nov. 201615:48 > 15:51
Podeli:
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Ministar privrede Goran Knežević i šefica Kancelarije UN u Beogradu Irena Vojačkova Solorano potpisali su Sporazum o uvođenju aplikacije za elektronsku registraciju za pokretanje biznisa u Agenciji za privredne registre (APR), čime će procedura moći da se uradi internetom, bez odlaska na šalter.

„Uvođenjem takvog sistema osnivanje preduzeća će biti pojednostavljeno, ali će se uštedeti i vreme i novac preduzetnika, što će u konačnom dovesti do stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja“, izjavio je Knežević uz zahvalnost UNDP na finansijskoj i stručnoj podršci u tom cilju.

On je ocenio da će, zahvaljujući tome, Srbija napredovati za najmanje još pet mesta na Duing Biznis listi, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Vojačkova-Solorano je istakla da je to korak ka jačoj saradnji i Kancelarije UN i Ministarstva privrede, koje je ključan organ za unapređenje privrednog ambijenta.

Kako se navodi u saopštenju, projekat je osmišljen kao podrška Ministarstvu privrede i Agenciji za privredne registre u ostvarivanju još kvalitetnijih usluga privrednicima skraćivanjem vremena za registrovanje preduzeća.

Sa ovim projektom, procedura će moći da se uradi internetom, preko posebne platforme za elektronsku registraciju, bez odlaska na šalter.