Hemofarm otvorio novu zgradu za kontrolu kvaliteta

Biznis 30. nov 201613:28 > 19:36
Podeli:
Izvor: FoNet/Nenad Đorđević

Farmaceutska kompanija Hemofarm u fabričkom krugu u Vršcu otvorila je novu zgradu, gde će se kontrolisati kvalitet proizvoda i u njoj će raditi 300 stručnjaka.

Ta investicija u zgradu veličine 7.000 kvadrata vredna je oko šest miliona evra i njome je Hemofarm obeležio deceniju poslovanja u sastavu nemačkog koncerna Štada. Štada je do sada u Hemofarm uložila 200 miliona evra. 

Otvaranju zgrade „Kvalitet“ prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je kazao da je srećan što su ljudi iz rukovodstva Hemofarma zadovoljniji saradnjom sa vladom nego prethodih godina i što se uverio da kompanija planira da i dalje ulaže u nove kapacitete i zapošljava radnike. 

„Hemofarm predstavlja Srbiju u 38 zemalja gde izvozi svoje proizvode“, istakao je premijer. 

Kazao je da će Vlada Srbije nastaviti da podstiče rast i investicije i da će cilj biti privredni rast od četiri odsto u idućoj godini.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger rekao je da je zgrada „Kvalitet“ uskađena sa dobrom proizvođačkom praksom i najvišim standardima u farmaceutskoj industriji. 

Izvor : Tanjug/Rade Prelić

„Neprekidne promene na tržištu, ozbiljna konkurencija, velika odgovornost prema korisnicima usluga i briga za njihovo zdravlje nalažu ovakav način poslovanja“, rekao je Zeliger. 

On je podsetio da je Štada pre nekoliko meseci odlučila da Hemofarm postane regionalni centar te kompanije za jugoistočnu Evropu. 

„Nemački investitori doživljavaju Srbiju kao zemlju u kojoj je moguće dugoročno i stabilno poslovati“, kazao je Zeliger. 

Hemofarm je osnovan u Vršcu 1960. godine, a od 2006. je u sastavu Štade. Kompanija je lider na tržištu farmaceutskih proizvoda u Srbiji sa udelom od 17,3 odsto, a u izvozu te robe učestvuje sa 79,1 odsto.

Fabrike Hemofarma u Srbiji su Vršcu, Šapcu, Dubovcu i Starim Banovcima, a ima pogone i u Podgorici i Banjaluci. U Temišvaru je laboratoriju za kontrolu kvaliteta proizvoda koji se izvoze u EU. U 2015. godini je Hemofarm, koji ima 3.000 zaposlenih, proizveo 216,5 miliona pakovanja farmaceutskih proizvoda.