Zbog zloupotreba smenjeno desetak rukovodilaca u EPS-u

Biznis 29. nov. 201610:42 > 10:45
Podeli:
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Predsednik Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS) Branko Kovačević danas je izjavio da je zbog zloupotreba smenjeno desetak rukovodilaca u tom javnom preduzeću.

„Po nalogu vršioca dužnosti generalnog direktora EPS-a Milorada Grčića urađena je interna kontrola poslovanja i utvrđene su zloupotrebe jednog broja rukovodilaca koji su odmah smenjeni. Zbog njihovog lošeg rada i povećanja cene struje za velike kupce izgubljeno je nekoliko tendera i EPS-u je naneta velika šteta“, rekao je Kovačević novinarima u Privrednoj komori Srbije.

On je istakao da se još rade kontrole poslovanja EPS-a posle kojih će se znati kolika je šteta u tom javnom preduzeću zbog zloupotreba bivšeg rukovodstva.

Na pitanje novinara da li se sumnja i u zloupotrebe sadašnjeg rukovodstva EPS-a Kovačević je rekao da za to nema osnova i da je Grčić pokrenuo istragu zbog gubitka velikog broja potrošača.

Po pisanju medija EPS je izgubio oko 300 velikih potrošača jer je bivše rukovodstvo EPS Snabdevanja koje je u međuvremenu ugašeno uvećalo cenu struje za velike kupce.

Komentarišući izveštaje o malverzacijama u Elektroprivredi Srbije, premijer Aleksandar Vučić je rekao da mu je jutros o tome na sto stigla „hrpa papira“ koje još nije stigao da pogleda, pa će se time baviti narednih dana.