Mihajlović: O kanalu do Soluna u Vladi nije bilo reči

Biznis 02. nov. 201613:56 > 14:08
Podeli:
Izvor: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da u Vladi Srbije nije bilo reči o projektu izgradnje plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar, napominjući da su prošle godine definisani prioriteti ulaganja u infrastrukturu.

Čeka nas zaključivaje dosta važnih ugovora u Rigi, na skupu premijera centralne i istočne Evrope sa premijerom Kinom, radi se o delu komercijalnog ugovora Beograd – Stara Pazova za modernizaciju pruge, komercijalnog okvira za obilaznicu i ugovor o finansiranju Surčin – Obrenovac, rekla je Mihajlović novinarima na pitanje o izjavama predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se aktuelizuje tema izgradnje kanala.

Kada govorimo o tome kako se ulaže i u šta se ulaže moramo konačno da vodimo računa da radimo ono što su prioriteti, a to je završiti ono što je u toku i u procesu, ono što čekamo 50 godina, poručila je Mihajlović.

Mihajlović je najavila u ponedeljak otvaranje 40,3 kilometra autoputa Ljig-Preljina.

Nismo razgovarali o tom kanalu, kada bude bilo mogućnosti da se uopšte priča o novom zaduživanju onda možda može i o tome da se govori, ali sada ne, rekla je Mihajlović.