Vučić: Telenor je najbolji promoter Srbije

Biznis 06. okt. 201611:50 > 11:52
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Telenor je, kao uspešna i odgovorna kompanija, najbolji promoter Srbije, ocenio je danas premijer Aleksandar Vučić koji je posetio kompaniju povodom 10 godina rada u Srbiji.

Premijer je podsetio da je to najveći pojedinačni investitor u Srbiji.

Početna ulaganja Telenora za kupovinu bivšeg Mobtela bila su 1,5 milijardi evra, a do sada je investirano još 455 miliona evra. „Telenor urednim plaćanjem svih obaveza promoviše poreski patriotizam“, rekao je Vučić novinarima.

On je istakao da je u mobilnoj telefoniji u Srbiji glavni princip konkurentnost jer se takmiče tri kompanije.

To što uprava Grada Beograda najviše koristi usluge Telenora, po rečima Vučića pokazuje da je Srbija uređena zemlja gde na tenderima pobeđuje onaj ko da najbolju ponudu.

Vučić je rekao da očekuje da narednih dana Svetska banka objavi Duing biznis listu o uslovima poslovanja gde će Srbija imati bolju poziciju nego prošle godine.

Generalna direktorka Telenora Ingeborg Ofsthaus je pohvalila napore Vlade Srbije na unapredjenju uslova poslovanja i investicione klime.

„Neophodno je da nastavimo da radimo u pravcu stvaranja uslova za sve na tržištu i da zajedno pronadjemo rešenja koja će stimulisati dalje investicije“, rekla je ona.

Ofsthaus je naglasila značaj digitalizacije društva u Srbiji.

„Želimo da digitalizujemo drušvo u Srbiji jer će nova rešenja omogućiti kvalitetniji život gradjana „, rekla je ona. 

Sastanku, na kome se razgovaralo i načinima na koje Telenor može da pomogne u poboljšanju efikasnosti rada državne uprave su prisutvovali ministri Rasim Ljajić i Ana Brnabić, kao i ambasador Norveške u Beogradu Arne Sanes Bjornstad.

Ambasador je rekao da je kompanija Telenor tokom deset godina rada u Srbiji rasla u skladu sa norveškm vrednostima na kojima se razvija još od 1855. godine.

Prema njegovim rečima, Telenor je danas jedan od najboljih promotera i ambasador Srbije kao mesta za razvoj poslovanja.

Telenor Srbija je deo Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima više od 200 miliona korisnika na 13 tržišta.

Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,5 milijarde evra. Ima 3,1 miliona korisnika, 119 prodavnica u 84 grada i oko 1.000 zaposlenih.

Telenor Srbija je deo Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima više od 200 miliona korisnika na 13 tržišta. Ima 3,1 miliona korisnika, 119 prodavnica u 84 grada i oko 1.000 zaposlenih.