Planum: Hoće da nas izbace iz posla, ministarka tendeciozna

Biznis 04. okt. 201614:06 > 14:08
Podeli:
Izvor: N1

Niti su tuneli niski, niti je betonska podloga neravna - greške nema i sve je izmišljeno - kaže za N1 direktor građevinske firme Planum Ratomir Todorović.

Njega je ministarka građevine Zorana Mihajlović optužila da je odgovoran za loše izvedene radove u tunelu jer je, prema njenim tvrdnjima, radio starim mašinama, dok se nove koriste u Rusiji gde ova firma takođe posluje.

Tako nešto može da kaže samo osoba koja se u građevinu ne razume, odgovara Todorović i objašnjava: koncepcija tunela na Koridoru 11 je takva da nove mašine u njih ne mogu ni da uđu.

Odstupanja od 30 cm, kaže Todorović, nisu moguća jer se sve snima i meri svakodnevno.

„Ne napravimo mi tunel i onda ga predamo, nego se svakog dana kontroliše“, kaže u razgovoru za N1 direktr firme koja već 70 godina posluje u Srbiji, a poslednjih 20 godina i u inostranstvu.

Jedna je od dve domaće firme, pored Energoprojekta, koja radi tunele i baš zato ih, kaže direktor, vređa kada im neko, a u ovom slučaju ministarka Mihajlović, kaže da ne znaju da rade svoj posao.

„To je tendeciozno. Možda mi nekom smetamo, ne znam“, pita se Todorović.

Sada se, kaže, traži krivac, a ne upire su onog ko je kriv i objašnjava da ugovor o kreditu nije produžen na vreme, pa se glavnom izvođaču radova, azerbejdžanskoj kompaniji Azvirt ne plaća na vreme, a onda ni ta kompanija ne može da plati svojim podizvođačima.

Opširniji razgovor sa direktorom Planuma pogledajte u sledećem videu: