Koridorima tuneli "za medalju", a ministarki "bezobrazluk"

Biznis 03. okt. 201619:58 > 20:08
Podeli:
Izvor: N1

Prva deonica Koridora 11, između Ljiga i Preljine, trebalo je da bude puštena u promet u avgustu, ali se od tada rokovi pomeraju. U ovom trenutku, u fokusu su tuneli u čijoj je izgradnji, navodno, napravljeno niz grešaka.

Istovremeno, preduzeću Planum zamereno je što je u izgradnji koristila staru mašinu. Ona je danas ipak na gradilištu tunela – šta zapravo treba da se ispravi?

Retko su koji tuneli punili novinske stupce i bili predmet šala na društvenim mrežama kao tuneli Šarani i Brđani na deonici autoputa od Ljiga do Preljine, a sve zbog navoda da su niski, odnosno da kroz njih ne mogu da prođu šleperi.

Tuneli su projektovani po propisu, a napravljeni po svetskim standardima, kažu u Koridorima Srbije koji su investitori, i tvrde – notorne su neistine da su tuneli niski.

“Saobraćajni profil od četiri i po metra, postoji i 4,75, je slobodni profil tunela, tako da tu nema nikakvih odstupanja i stvarno neće biti nikakvih problema za prolaske šlepera kroz ovaj tunel. Naravno da neće (ostati bez krova). Mogu i da stave nešto na krov, i opet će proći, tako da ima tolerancije i preko”, objašnjava Zoran Kovačević, glavni inženjer u tunelu.

To što u tunelima nije problem visina, ne znači da problema nema. “Sve što može da se reši nije problem”, kaže direktor Sektora za upravljanje izgradnjom i stručni nadzor u Koridorima Srbije, Dušan Đoković.

Ispostavilo se da betonska podloga nije ravna, te da na pojedinim mestima u tunelima postoji odstupanje od 18 milimetara, iako je dozvoljeno šest.

“Govoriti u putogradnji, i uopšte građevinarstvu, o grešci od jednog santimetra, to je, mogu vam reći, san svakog izvođača. Prema tome, uraditi jedan put na kome će se pojaviti greška od jednog santimetra, to je kao da u streljaštvu od 100 mogućih krugova, upucate 99. Za to se dobija zlatna medalja, a ne kritika”, kaže Đoković.

Kritika ipak stiže, i to od resorne ministarke Zorane Mihajlović koja za direktora Planuma, domaće građevinske firme koja je izvodila radove na tunelu, ima samo jednu reč – bezobrazluk.

“Ako vi držite novu mašinu u Rusiji na gradilištu, a ovde držite staru opremu, onda to za mene nije više samo pitanje toga da vas prosto, očito ne zanima taj posao od 60 miliona evra, podvlačim, nego je pitanje – vi radite u svojoj zemlji. Dakle, vi ste građevinska kompanija koja radi u svojoj zemlji. Ja to nigde nisam čula”, ističe ministarka.

U tunelu Šarani u toku je ravnanje podloge koja će u tunelu Brđani početi u utorak. Radiće ga mašina koja je iz Rusije stigla pre dva-tri dana, a koja će ceo posao završiti za desetak.

Zašto se dosad radilo starim mašinama, na to pitanje ministarke direktor Planuma, kako nam je sama rekla, samo je slegnuo ramenima. Otprilike tako nekako će se ponašati i država, kada na red bude došlo pitanje odštetnih zakona odnosno dodatnih troškova.

“Država neće platiti za greške koje je bilo ko – bilo da je u pitanji izvođač ili podizvođač – napravio”, poručuje ministarka Mihajlović.

Zbog svega što se desilo, Planum će snositi sankcije i biće stavljen na crnu listu, kažu u resornom ministarstvu. A, kako na sve optužbe reaguje direktor Planuma, znaćemo u utorak, za kada je obećeao razgovor za N1.